ÇA - Hepsi, Duyuru / Haber, Etkinlik ÇA - Hepsi

2023 Yeşil Politika Okulu: 5N 1K ile Yeşil Hareket

Sessiz bahar ve antinükleer hareketle filizlenen Yeşil Hareket, başlangıcından bugüne, ekoloji, ekonomi, doğa hakları ve elbette insan hakları gibi pek çok konuda, şiddetsiz, eşitlikçi ve demokratik politikalar geliştirerek evrimleşti ve yayıldı. Doğayı odağına alan, insanlığı da doğanın bir parçası olarak konumlandıran yeşil hareket bambaşka bir ideolojik perspektif yarattı. 

Bu perspektif ile bugün içinde bulunduğumuz çoklu krizlere kalıcı çözüm önerileri üreten yeşil hareketi ve yeşil politikaları, birlikte tartışarak ve konuşarak keşfettiğimiz Yeşil Politika Okulu’nu bu sene 18 Kasım ve 25 Kasım tarihlerinde, Yeşil Ev’de gerçekleştiriyoruz.

‘5N 1K ile Yeşil Hareket’ başlığı ile hazırladığımız Yeşil Politika Okulu’nun ilk gününe yeşil hareketin ne olduğunu, dünyada ve Türkiye’de ne zaman ortaya çıktığını ve nerelerde yankı bulduğunu tartışarak başlayacağız. Yaşamın tüm alanlarına dair çeşitlilik, eşitlik, demokrasi ve haklar meselelerini bütüncül bir perspektifle ele alabilmek için günün ikinci yarısında yeşil hareketin diğer hareketlerle ne tür bir kesişimsellik içerisinde olduğunu ve kimleri kapsadığını konuşacağız.

Yeşil Politika Okulu’nun ikinci gününde ise niçin ve nasıl bir yeşil harekete ihtiyaç duyduğumuzu öncelikli olarak hukuki bir perspektifle değerlendirecek, ardından Avrupa Yeşil Hareketi’nden uluslararası temsilciler ile bir araya gelerek yeşil kampanyacılık üzerine tartışacağız.

Tarih: 18 Kasım 2023 Cumartesi ve 25 Kasım 2023 Cumartesi

Yer: Yeşil Ev, Beşiktaş, İstanbul

– Başvurmak için formu doldurmanız yeterli. Etkinlik mekanın kapasitesi ile sınırlı olduğundan ve katılımcılar arasında eşit dağılım sağlanmaya çalışılacağı için başvurular değerlendirilerek sizinle iletişime geçilecek. Bu nedenle lütfen formdaki iletişim bilgilerini doğru ve eksiksiz tamamlayın.

– Yeşil Politika Okulu İstanbul’da fiziksel olarak gerçekleşecek. İstanbul dışından başvuracak kişilere yol desteği sunamadığımızı üzülerek belirtmek istiyoruz.

Bir yanıt yazın