Eski Duyuru / Haber

Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi 10-11 Mart’ta

Yeşil Düşünce Derneği, Yuva Derneği ile beraber Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi gerçekleştiriyor!

Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi Yuva Derneği’nin Dünya Vatandaşlığı Programı kapsamında Öğrenme Merkezi altında yer alan eğitim programlarından biridir. Eğitim 10-11 Mart 2018 tarihlerinde Yeşil Düşünce Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşecektir.
 
Ekolojik Okuryazarlık eğitimlerinde; doğanın döngülerini, nasıl işlediğini ve bizlerin bu sistemle daha uyumlu bir şekilde yaşayabilmek için neler yapabileceği konuşuluyor, ekolojiye dair temel kavramların öğrenilmesi ve içinde yaşadığımız gezegene dair tüm canlılığı gözeten bir bakış açısının kazanılması üzerine uğraşılıyor. Eğitimler iki gün sürüyor ve katılımcılara ekolojik okuryazar olabilmeleri için fırsat veren bir farkındalık eğitimi olma özelliği taşıyor.
 
🌻 Peki nedir ekoloji okuryazarı olmak?
 
Ekoloji okuryazarı olan bireyler kişisel hayatlarında, yaşamın nasıl mümkün olduğuna ve işlediğine dair kazandığı farkındalıkla hareket ederler.
 
Örneğin;
 
✔ Ekolojik okuryazar bir birey; ihtiyaç tanımını yapar ve ihtiyacı olan kadarını tüketir.
✔ Ekolojik okuryazar bir ebeveyn; çocuğunun beslenmesi, yaşam alanı, okulu, sosyal çevresi gibi süreçlerin doğa ile uyumlanmasına dikkat eder.
✔ Ekolojik okuryazar bir genç; kişisel ve iş hayatına yön verirken tüm canlı yaşamını gözetme gayreti içinde olur.
✔ Ekolojik okuryazar bir öğretmen; doğanın bir parçası olduğunun farkına vararak öğrencilerin öğrenme sürecini doğa deneyimleri ile destekler. Bütüncül bir bakış açısına sahip olur.
✔ Ekolojik okuryazar bir manav; sattığı ürünlerin kimyasaldan uzak doğa dostu bir yaklaşımla insan sağlığını da gözetecek şekilde üretilmiş olmasına dikkat eder.
✔ Ekolojik okuryazar bir mimar&mühendis; inşa ettiği binaların sürdürülebilir malzemeler kullanılarak yapılmasına, enerji tasarrufunu gözetmesine dikkat eder.
 
🌻 Ekolojik Okuryazarlık Eğitiminin İçeriği ve Metodu
 
Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi iki gün boyunca katılımcı ve deneyimsel öğrenme odaklı eğitim metotları kullanıyor.
 
Ekolojik okuryazarlık eğitiminde konuşulan ana başlıklar ve genel çerçeve ise şu şekilde;
 
➤ Dünya Denen Gezegen: Dünyanın ve üzerindeki yaşamın nasıl oluştuğunu öğrenmeyi amaçlıyoruz.
➤ Yaşamda Çeşitliliğin Önemi ve Toparlanma Kapasitesi: Doğayı yakından tanıyor, doğanın tüm canlı yaşamına sunduğu faydaları öğreniyoruz.
➤ Yok Oluş: Doğayı ve canlıları tehdit eden sorunları tanımaya başlıyoruz.
➤ Çözüm Arayanlar ve İyi Örnekler: Niyetimiz soru yumağı ile baş başa kalmak değil. Çözüme ortak olmanın yollarını arıyor, çözüm örneklerini ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz.
 
Eğitimin tamamına katılım sağlanması birbirini takip eden bir program izlenildiği için önem arz ediyor ve eğitim 25 kişi ile sınırlıdır. Lütfen 2 gün katılabilecekseniz kayıt olunuz.
🌻 Yeşil Düşünce Derneği’nde gerçekleşecek eğitime katılmak için başvuru linki: bit.ly/eoykayit
 
TARİH: 10-11 Mart 2018 (Cumartesi-Pazar)
SAATLER: 1. GÜN 09.30-18.00 / 2. GÜN 09.30-16.00

Bir yanıt yazın