Eski Duyuru / Haber, Yeşil Ekonomi Konferansları, Yeşil Politikalar İçin Cinsiyet Çalışmaları

Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm Etkinlikleri 29 Nisan’da Gerçekleştirilecek!

Yeşil Yeni Düzen kavramı özellikle 2008’deki finansal krizden sonra gündemde yoğun bir yer kaplamaya başladı. Kimi ülkelerin ekonomik toparlanma süreçlerinde kavramın hatırı sayılır bir etkisi oldu. 2010’ların sonundaysa iklim krizinin artan etkileriyle birlikte kavram Avrupa Yeşil Mutabakatı ve adil geçiş süreci bağlamında devletlerin politikalarında daha da somutlaştı. Diğer yandan Yeşil Hareket’in bütün taleplerinin karşılandığını söylemek için henüz çok erken. Bu gelişmeler ve tartışmaların ekseninde 29 Nisan Perşembe günü adil geçişi cinsiyet meselesinde ele alacağımız ardıl iki etkinlik düzenliyor olacağız.

29 Nisan 2021 Perşembe 15.00 – 15.35

Yeşil politika böylesine yaygınlaşırken Yeşil Hareket’in eleştirel yaklaştığı hususlar neler? Yeşil Yeni Düzen’e giden yolda toplumsal cinsiyet eşitliğinin konumu nerede?
Politik alanda takipçisi olmamız gereken kavramlar neler olmalı gibi sorulara birlikte cevap aramak için sizleri öncelikle 29 Nisan Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştireceğimiz Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm webinarımıza davet ediyoruz.

Dr. Begüm Şeren Hakkında
Begüm Şeren Güler, ODTÜ İktisat Bölümünden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Özel sektör firmalarında, düşünce kuruluşlarında ve uluslararası kurumlarda çalıştı. 2011 yılında, College of Europe Avrupa Ekonomi Çalışmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve 2016’da “Avrupa Birliği’nde Reformların Büyümeye Etkisi” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesinden doktora derecesini aldı. Hacettepe Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veren Güler, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı’nda AB Uzmanı olarak görev yapmakta ve Avrupa Ekonomik Entegrasyonu başta olmak üzere çeşitli alanlarda araştırmalarını sürdürmektedir. Güler, Eylül 2020’den bu yana Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneğinde (SEFIA) yönetim kurulu üyesidir.

Dr. Miłka Stępień Hakkında
Çevre koruma, kamu şeffaflığı ve sivil katılımla ilgili konuların yanında özel olarak Polonya’daki kömür bölgelerinde adil geçiş üzerine çalışan sosyal ve politik iklim aktivisti. Konin in Action (Konin Eylemde) derneğinin yönetim kurulu üyesi ve Avrupa Yeşiller Partisi Uzlaştırma Paneli Eş Sözcüsü.

29 Nisan 2021 Perşembe 16.00 – 17.30

Geçtiğimiz sene Yeşil Avrupa Vakfı (GEF) ile yürüttüğümüz Yeşil Politikalar için Cinsiyet Çalışmalarına bu sene yeşil politika çalışma alanlarını kapsayan daha tematik konularla devam ediyoruz.

Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm Webinarı’nın devamı olarak gerçekleştireceğimiz buluşmamızda Türkiye’de yeşil ve adil dönüşüm bağlamında toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması gereken alanları, yine bu bağlamda kadınları güçlendirebilecek vatandaş temelli mekanizmaların neler olabileceğini tartışacağız. 

Etkinlik programımızı aşağıda yer alan görselde inceleyebilirsiniz.

Etkinliklere katılmak için ön kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. Hangi etkinliğimize katılmak istediğinizi bu formda işaretleyebilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz etkinliklere göre size Zoom Giriş Linki iletilecektir.

Kayıt formuna aşağıdaki buton aracılığıyla erişebilirsiniz.

Green European Foundation Hakkında

Yeşil Avrupa Vakfı (GEF), Avrupa Parlamentosu tarafından finanse edilen Avrupa düzeyinde bir siyasi vakıftır. Avrupa Yeşiller Partisi ve Avrupa Parlamentosundaki Yeşil Grup gibi diğer Avrupa Yeşil aktörleriyle bağlantılı ancak onlardan bağımsızdır.
GEF’in misyonu, bir Avrupa kamusal alanının geliştirilmesine katkıda bulunmak ve vatandaşların Avrupa siyasetine daha fazla katılımını teşvik etmek ve sonuçta daha güçlü, daha katılımcı bir demokrasi oluşturmaktır. GEF, Yeşil siyasi ailenin hem içinde hem de ötesinde Avrupa politikaları ve politikaları hakkındaki tartışmaları ana akım haline getirmeye çabalar. Avrupa için ortak bir Yeşil vizyon yaratmak ve bunu daha geniş kamuoyuna duyurmak için çalışır.

devamı için tıklayınız…

Heinrich Böll Stiftung Türkiye Hakkında

HBSD Türkiye Bürosu, sivil toplumun güçlendirilmesinin yanı sıra bilim ve siyaset çevreleri ile toplum arasındaki diyaloğun geliştirilmesini destekler ve adil bir küreselleşme sürecinin tesis edilmesi için katkıda bulunur.

Bir yanıt yazın